Waarom kies je voor Noordzijde:

  • Jarenlange ervaring
  • Vrijblijvend advies
  • Deskundig
  • Scherp tarief
  • Vaste prijs vaak mogelijk
  • Laagdrempelig
Contact

In het consumentenrecht, staat de relatie tussen consument (als klant) en bedrijf (als leverancier) centraal. Het consumentenrecht, biedt de consument veel bescherming. Bijvoorbeeld:

– als je een product koopt en het vertoont binnen zes maanden na de levering gebreken, dan is er een wettelijk vermoeden dat het product al gebrekkig was op de dag waarop het aan de consument werd geleverd. De consument hoeft in dat geval dus niet te bewijzen dat aan hem een gebrekkig product werd geleverd, maar het bedrijf moet – als hij verweer wil voeren – bewijzen dat het product niet gebrekkig was toe het werd geleverd;
– als je in Groningen woont en je wilt een bedrijf in Zeeland dagvaarden, dan moet je procederen in Zeeland, maar niet als het consumentenrecht van toepassing is. Dan mag je procederen bij de rechtbank in jouw woonplaats;
– als je online een product bestelt bij een bedrijf, mag je het kosteloos retour zenden binnen 14 dagen als je bij nader inzien toch van de koop wilt afzien (het herroepingsrecht).
– Sommige bepalingen in algemene voorwaarden van bedrijven gelden niet voor consumenten. Je bent dus als consument niet altijd gebonden aan de algemene voorwaarden van een bedrijf, zelfs niet als je ermee hebt ingestemd.

Het consumentenrecht biedt de consument dus veel bescherming. Voor bedrijven die met consumenten zaken doen, is het goed om daarop te anticiperen, bijvoorbeeld door middel van het opstellen van goede algemene voorwaarden en door goed op de hoogte te zijn van de verplichtingen en rechten die consumenten en bedrijven over en weer jegens elkaar hebben.

Het consumentenrecht is niet van toepassing, als twee bedrijven of twee particulieren met elkaar zaken doen! Noordzijde is goed thuis in het consumentenrecht en komt op voor zowel consumenten als bedrijven. Heb je een vraag over het consumentenrecht? Laat het ons weten!

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met me op door het formulier in te vullen.
Ik zal dan binnen 1 werkdag contact met je opnemen.

T: 06 - 4288 3765