Waarom kies je voor Noordzijde:

  • Jarenlange ervaring
  • Vrijblijvend advies
  • Deskundig
  • Scherp tarief
  • Vaste prijs vaak mogelijk
  • Laagdrempelig
Contact

Iedereen heeft hier (vrijwel) elke dag mee te maken. Of je nou een brood koopt bij de bakker, online schoenen bestelt of per ongeluk de auto van je buurman hebt beschadigd bij het inparkeren… In alle gevallen ontstaat er een verbintenis.

Een verbintenis is de situatie waarin de ene partij (dit kan een bedrijf of particulier zijn) een prestatie verschuldigd is aan de andere partij. Bij prestatie moet je denken aan bijvoorbeeld het schilderen van de kozijnen, het leveren van een brood, maar ook het betalen van een geldsom.

Als je een brood koopt bij de bakker, sluit je feitelijke een overeenkomst met de bakker waarbij de bakker de verplichting het brood te leveren (dat is de prestatie die de bakker moet leveren) en jij hebt de verplichting om ervoor te betalen (jouw prestatie). Dat is een duidelijke overeenkomst. De verbintenissen (de verplichtingen over en weer) zijn vrij helder.

Er zijn echter ook situaties denkbaar, waarbij het allemaal niet zo duidelijk is. Soms denk namelijk de ene partij dat er wel een overeenkomst tot stand is gekomen waaruit verbintenissen zijn voortgekomen en de andere partij meent dat dit niet het geval is. Ja… Wat doe je dan? Wie heeft er gelijk.

Of soms ontstaat er een verbintenis ontstaan zonder dat er een overeenkomst is gesloten. Denk bijvoorbeeld aan de situatie, waarin jij de auto van jouw buurman hebt beschadigd. Dan moet jij een prestatie leveren, namelijk je bent gehouden om de schade die jouw buurman lijdt te vergoeden.

Maar hoeveel moet je dan vergoeden? Bij Noordzijde kan je terecht voor vrijwel alle verbintenisrechtelijke vraagstukken. Hoe ingewikkelder het vraagstuk, hoe enthousiaster wij daarvan worden!

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met me op door het formulier in te vullen.
Ik zal dan binnen 1 werkdag contact met je opnemen.

T: 06 - 4288 3765