Waarom kies je voor Noordzijde:

  • Jarenlange ervaring
  • Vrijblijvend advies
  • Deskundig
  • Scherp tarief
  • Vaste prijs vaak mogelijk
  • Laagdrempelig
Contact

Het huurrecht omvat vele facetten. Je kan bijvoorbeeld een auto (ver)huren, of schilderijen voor thuis of op kantoor, maar je kan ook ruimtes (ver)huren, zoals woonruimtes of bedrijfsruimtes.

Noordzijde houdt zich bezig met huurzaken die betrekking hebben op bedrijfsruimtes. Die bedrijfsruimtes zijn onder te verdelen in twee soorten, te weten de ‘290-bedrijfsruimtes’ en de overige bedrijfsruimtes.

De term ‘290-bedrijfsruimte’ is afkomstig van artikel 7:290 in het Burgerlijk Wetboek, waarin eenvoudig gezegd is te lezen, dat er voor bedrijfsruimtes met een publieke functie (denk aan winkels, restaurants, cafés, schoenmakerijen, afhaaldiensten, etc.) andere regels gelden dan voor ‘overige bedrijfsruimtes’ (zoals loodsen, kantoorgebouwen, werkplaatsen, etc.). Voor de 290-bedrijfsruimtes gelden andere regels (met name als het gaat over het beëindigen van de huurovereenkomst) omdat de ondernemers/exploitanten van de bedrijven die in die ruimtes zijn gevestigd, vaak erg afhankelijk zijn van de locatie waar hun bedrijf is gevestigd, dan ondernemers/exploitanten die geen winkel of café hebben. Het is bijvoorbeeld logisch dat een speelgoedwinkel in het centrum is gevestigd. Een speelgoedwinkel op een bedrijventerrein zal naar verwachting veel minder omzet maken.

Ben je huurder of verhuurder van bedrijfsruimte, en heb je een geschil met je (ver)huurder, neem dan gerust contact op!

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met me op door het formulier in te vullen.
Ik zal dan binnen 1 werkdag contact met je opnemen.

T: 06 - 4288 3765