Waarom kies je voor Noordzijde:

  • Jarenlange ervaring
  • Vrijblijvend advies
  • Deskundig
  • Scherp tarief
  • Vaste prijs vaak mogelijk
  • Laagdrempelig
Contact

HELP… mijn factuur wordt niet betaald. Wat moet ik doen!?

Als je facturen stuurt, wil je natuurlijk dat deze ook echt betaald worden. Maar wat moet je doen als jouw facturen niet betaald worden? Nou, da’s niet zo ingewikkeld. Je zal dan een incassotraject moeten starten.

Hieronder vind je een stappenplan voor jouw incassotraject.

  1. DE VRIENDELIJKE FASE. Bel met jouw klant, of stuur een (vriendelijk) mailtje of briefje met de mededeling dat de betaaltermijn van de factuur is verstreken en dat je nog geen betaling hebt ontvangen. Je kan in deze fase vriendelijk verzoeken om alsnog de factuur te voldoen.
  2. DE DWINGENDE FASE. Als vriendelijke telefoontjes, briefjes of mailtjes niet tot betaling hebben geleid, dan wordt het tijd voor een meer dwingende actie, de incassobrief. In die incassobrief kondig je aan dat je ook de buitengerechtelijke incassokosten in rekening zal brengen en dat je aanspraak maakt op de wettelijke (handels)rente. Die incassobrief moet aan bepaalde vereisten voldoen. Via deze LINK kan je een voorbeeld-incassobrief downloaden en een bijbehorende handleiding.
  3. DE GERECHTELIJKE FASE. Als ook de incassobrief niet heeft geleid tot betaling van jouw factuur, dan heb je eigenlijk nog maar één optie en dat is het starten van een gerechtelijke procedure. Alleen met een vonnis van de rechter kan je jouw klant uiteindelijk ook echt dwingen om jouw facturen te betalen. Je kan met zo’n vonnis bijvoorbeeld beslag leggen. Zonder een vonnis kan je geen incassomaatregelen treffen.
  4. DE ‘NOORDZIJDE FASE’. Natuurlijk kan je voor het starten van de gerechtelijke fase contact opnemen met Noordzijde-Advocatuur, maar ook in de ‘vriendelijke fase’ of in de ‘dwingende fase’ kan Noordzijde-Advocatuur jou van advies voorzien.

Ben je benieuwd naar wat Noordzijde-Advocatuur voor jou kan doen? Neem dan gerust even contact op of kijk even op onze rechtsgebieden-pagina. En als je benieuwd bent naar onze tarieven, kijk dan gerust even op onze tarieven-pagina

Download de incassobrief